Sport

Wiebes bij seizoensopener: ‘Fantastisch gevoel’

Mijdrecht – Lorena Wiebes, rijdend voor SD Worx – Protime, heeft de eerste etappe van de UAE Tour gewonnen. De Mijdrechtse sprintster was oppermachtig in de sprint na 122 kilometer van Dubai Miracle Garden naar Dubai Harbour. Ze behaalde haar eerste overwinning van 2024 door Rachele Barbieri en Chiara Consonni uit Italië te verslaan.

Het voltallige peloton sprintte naar de finish. In de slotkilometer probeerde de Oostenrijkse Carina Schrempf nog weg te rijden, maar haar aanval werd op tijd geneutraliseerd. Wiebes werd perfect gelanceerd door haar ploeggenote, wereldkampioene Lotte Kopecky, en won met groot gemak.

“Ik ben enorm blij om mijn eerste wedstrijd meteen te winnen”, verklaarde Wiebes na afloop. Ze gaf aan graag tegen concurrente Charlotte Kool te hebben gesprint, maar Kool was afwezig wegens ziekte.

“In de hectische finale had ik Barbara en Lotte nog voor me”, vervolgde Wiebes, verwijzend naar haar ploeggenoten Barbara Guarischi en de Belgische wereldkampioene. “Ze hebben me perfect gepositioneerd aan de rechterkant, waardoor de anderen in de wind moesten sprinten.”

De UAE Tour duurt tot en met zondag.

Gerelateerde artikelen

Back to top button