Sport

Van der Kooij vertrekt bij Hercules: ‘Lastig op te vangen’

Het vertrek van René van der Kooij als trainer en technisch manager bij Hercules laat een grote leegte achter. Frank Bruijnis, voormalig jeugdtrainer en assistent bij Hercules en nu hoofdtrainer van Kampong, noemt het vertrek een zware klap voor de club. Van der Kooij heeft besloten in te gaan op een aanbieding van Rijnsburgse Boys, waar hij een contract heeft getekend tot de zomer van 2026, met een optie voor nog een jaar.

Sinds 2011 was Van der Kooij betrokken bij Hercules, eerst als technisch manager en later ook als hoofdtrainer. Onder zijn leiding maakte de club diverse promoties door en behaalde opmerkelijke successen, zoals het uitschakelen van Ajax in de KNVB Beker. Zijn vertrek wordt gezien als een groot verlies, vooral vanwege zijn grote invloed op het succes van de club.

Het is duidelijk dat het vertrek van Van der Kooij een uitdaging zal vormen voor Hercules. Hoewel de terugkeer van Jochem Twisker in de technische commissie als gunstig wordt beschouwd, wordt niet verwacht dat dit het vertrek van Van der Kooij volledig zal kunnen compenseren. Fons Mulder, voormalig eerste keeper van Hercules, is optimistisch over de toekomst van de club, maar erkent dat het vertrek van Van der Kooij een stevige impact zal hebben.

René van der Kooij wordt geroemd om zijn talent voor scouting en zijn bijdrage aan de clubcultuur. Zijn vertrek zal dan ook voelbaar zijn voor Hercules. Het vinden van een geschikte opvolger zal een uitdaging zijn, maar de club heeft zich door de recente successen goed op de kaart gezet, wat het aantrekken van nieuwe talenten zou kunnen vergemakkelijken.

Het is nog onduidelijk wie de opvolger van Van der Kooij zal worden. Hoewel Frank Bruijnis als een mogelijke kandidaat wordt gezien vanwege zijn ervaring bij Hercules, heeft hij al aangegeven bij Kampong te blijven. Dit maakt de zoektocht naar een geschikte vervanger des te belangrijker voor de club.

Gerelateerde artikelen

Back to top button