Sport

Van de Zandschulp kansloos onderuit in eerste ronde Roland Garros

Veenendaal – Voor Botic van de Zandschulp is Roland Garros alweer voorbij. De Veenendaler kon in de eerste ronde van het grandslamtoernooi geen vuist maken tegen de Italiaan Fabio Fognini, die de wedstrijd in drie sets naar zich toe trok.

Als 102e geplaatst had Botic het vanaf het begin zwaar tegen Fognini, die op de 93e plaats staat in de ATP-ranking. De eerste set was snel voorbij, met een overtuigende 6-1 overwinning voor de Italiaan na slechts 34 minuten.

De tweede set leek een herhaling van zetten, met opnieuw een dominantie van Fognini. Na opnieuw 34 minuten stond er weer 6-1 op het scorebord.

In de derde set leek Fognini zijn overmacht voort te zetten, met een snelle 4-1 voorsprong. Van de Zandschulp herpakte zich echter en kwam terug tot 5-5, waardoor setwinst binnen handbereik leek. De daaropvolgende game was de langste van de wedstrijd en kon beide kanten op vallen, maar Fognini trok uiteindelijk aan het langste eind.

Na deze game leek Van de Zandschulp gebroken en kon hij in de laatste game geen weerstand meer bieden, waardoor Fognini de wedstrijd naar zich toe trok.

Gerelateerde artikelen

Back to top button