Sport

Topscoorder van het Seizoen 2023/2024: El Azzouti triomfeert met 25 doelpunten

Ahmed el Azzouti van Spakenburg heeft de titel van topscoorder van het seizoen 2023/2024 veroverd in de Namen & Rugnummers-competitie. De aanvaller sloot zijn indrukwekkende seizoen op gepaste wijze af door dit weekend zijn 25e en laatste doelpunt van het seizoen te maken. El Azzouti zal op een later moment de prijs in ontvangst nemen.

Op de tweede plaats in de lijst staat ook een Spakenburg-speler. Mukhtar Suleiman, dit weekend eenmaal trefzeker, heeft zestien doelpunten op zijn naam staan voor de kampioen van de tweede divisie. Hij deelt de tweede positie met Nick Hak, die ook zestien keer heeft gescoord.

De eervolle vermelding van deze week gaat naar Jeffrey van den Dikkenberg van Eemdijk. Hoewel hij aanvankelijk niet leek op te vallen in de lijst, heeft Van den Dikkenberg zaterdag bewezen dat hij zeker een plek verdient door maar liefst drie keer te scoren.

In totaal zijn er dit seizoen 734 doelpunten gescoord in het topamateurvoetbal door spelers uit de provincie Utrecht. Dit is een stijging ten opzichte van vorig seizoen, toen er 648 doelpunten werden gemaakt. Deze stijging kan deels worden toegeschreven aan het deelname van LRC Leerdam aan de eerste klasse vorig seizoen. Er waren dit seizoen 52 spelers die minstens één doelpunt op hun naam hadden staan, wat resulteerde in in totaal 182 verschillende doelpuntenmakers.

Gerelateerde artikelen

Back to top button