Sport

Nieuwe Toernooidirecteur EK Indoor 2025

Utrecht – Voormalig topsprinter Dafne Schippers is aangesteld als de toernooidirecteur voor de Europese Kampioenschappen indooratletiek die in 2025 in Apeldoorn plaatsvinden. De 31-jarige uit Utrecht heeft vorig jaar haar opmerkelijke loopbaan in de atletiek beëindigd.

Tijdens haar carrière behaalde Schippers twee wereldtitels op de 200 meter en zilver tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio op dezelfde afstand. Ze veroverde tevens vijf Europese titels op de outdoor kampioenschappen. Echter, aanhoudende rugproblemen belemmerden haar in de laatste jaren, wat uiteindelijk leidde tot haar afscheid van de professionele sport.

Vol van Eer De EK indooratletiek worden gehouden van 6 tot 9 maart volgend jaar. Schippers uitte hoe vereerd zij zich voelt om deze nieuwe rol op zich te nemen. “Het is fantastisch om deel uit te maken van een groot toernooi in mijn eigen land. Het herinnert mij aan de glorieuze momenten in 2016 tijdens de Europese kampioenschappen in Amsterdam, waar ik triomfeerde in het Olympisch Stadion,” herinnerde zij zich aan haar Europese titels op de 100 meter en de 4×100 meter estafette.

“Ik heb een jaar genomen om te overdenken wat ik wil gaan doen en waar ik nieuwe energie uit kan halen. Het is fantastisch om betrokken te blijven bij de atletiekwereld. Atletiek is en blijft mijn passie, dus deze kans om betrokken te blijven bij zo’n belangrijk EK in mijn eigen land kon ik simpelweg niet afslaan.”

Dit wordt de derde keer dat de EK indooratletiek in Nederland worden gehouden, na evenementen in Rotterdam in 1973 en in Den Haag in 1989. De organisatie meldt dat de kaartverkoop al goed loopt: tickets voor de zaterdag- en zondagavond zijn al helemaal uitverkocht.

Gerelateerde artikelen

Back to top button