Sport

Hercules-Trainer Optimistisch ondanks Gelijkspel in Eerste Play-offduel: “We Gaan Maassluis Echt Verslaan, Honderd Procent”

Utrecht – Hercules is de play-offs om een plek in de tweede divisie begonnen met een gelijkspel. Op een goed gevuld sportpark Voordorp eindigde het duel tegen Excelsior Maassluis in 1-1. Zaterdag volgt de return.

Hercules domineerde de eerste dertig minuten van de wedstrijd, hoewel de eerste kans al na twee minuten voor de bezoekers was. Binnen het kwartier kregen Tim Pieters -één op één met de doelman- en Jordi Paulina -met een schot rakelings over- kansen om de score te openen. Het eerste doelpunt kwam na een kwartier toen verdediger Mitchell Zwart uit een corner de 1-0 binnenkopte.

Hercules bleef domineren tot middenvelder Christiaan van Hussen geblesseerd uitviel. Het laatste kwartier voor rust was voor Excelsior, dat in de extra tijd van de eerste helft via Bram Wennekers de gelijkmaker scoorde. “Ik heb het eerste half uur genoten van het elftal”, zei trainer René van der Kooij na afloop. Hij erkende dat het uitvallen van Van Hussen zwaar woog voor zijn ploeg, die al de nodige spelers miste. “Door het wegvallen van Chris moest ik gaan schuiven, en dat ging ten koste van de automatismen.”

Tweede Helft
In de tweede helft was Excelsior Maassluis de bovenliggende ploeg. In de zestien van Hercules ontstonden enkele gevaarlijke situaties, maar echte kansen bleven uit. Doelman Stilanos Damkalis moest tweemaal handelend optreden, één keer bij een schot van afstand en één keer bij een vrije trap. Hercules creëerde nauwelijks iets meer. Een vrije trap van Oussama Lahri had nog de 2-1 kunnen opleveren, maar het schot verdween recht in de handen van de doelman.

“Ik denk dat we allebei niet echt recht hadden op een overwinning”, vond Hercules-aanvaller Tim Pieters. “We hadden allebei niet echt grote kansen, al had ik mijn kans wel moeten scoren.”

Vooruitblik op Return
Zaterdag is de return in Maassluis en trainer René van der Kooij heeft een moeilijke puzzel te leggen. In het eerste duel kon hij al niet beschikken over aanvoerder Nathan Bijl, die met vakantie is, en Shanon Carmelia, die met de nationale ploeg van Curaçao op pad is. Daarnaast ontbraken de geblesseerden Lars Vermeulen en Pepijn Vonk, en vlak voor de wedstrijd viel ook Max van Hees geblesseerd uit.

Van Hees is, net als de uitgevallen Van Hussen, een twijfelgeval voor zaterdag. Ook Max Fichtinger zal dan ontbreken, omdat hij op vakantie is. Jordi Paulina, die naar Borussia Dortmund vertrekt, gaat direct na het duel tegen Excelsior op reis. “Ik snap die jongens wel”, zegt aanvaller Tim Pieters mild over zijn ploeggenoten die in de beslissende fase van de competitie op reis gaan. “We hadden niet meer verwacht dat we play-offs zouden spelen. En op een bepaald moment wil je toch gaan boeken.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button