Sport

FC Utrecht speelt gelijk tegen Almere City

De uitslag van het duel tussen Almere City en FC Utrecht (1-1) zal waarschijnlijk weinig stof doen opwaaien bij beide clubs. Toch zal er nog lang worden gesproken over de vraag of de goal van de bezoekers terecht was. Moest scheidsrechter Jannick van der Laan fluiten voordat Sam Lammers de gelijkmaker scoorde in de eerste helft? Deze vraag zal ongetwijfeld nog veel discussie veroorzaken na een teleurstellende wedstrijd tussen Almere City en FC Utrecht, die geen duidelijke winnaar opleverde.

De arbiter liet het spel doorgaan nadat verdediger Damian van Bruggen van de thuisploeg een hoofdblessure opliep. Volgens de regels moet er in zo’n geval direct worden gefloten.

PSV-speler Guus Til klaagde enkele dagen eerder na het duel met Feyenoord publiekelijk over voetballers die hoofdblessures zouden simuleren. Maar deze keer was daar geen sprake van, benadrukte hij, verwijzend naar het letsel van Quinten Timber. Maar het blijft wel een bron van ergernis voor hem dat hoofdblessures steeds vaker worden gebruikt om wedstrijden te onderbreken.

In het Yanmar Stadion ging Van Bruggen neer vlak voordat Lammers scoorde, nadat Othmane Boussaid en Victor Jensen niet tot scoren kwamen. Van Bruggen raakte inderdaad gewond aan zijn hoofd, hoewel hij later wel weer kon spelen. Dit moment zal ongetwijfeld worden besproken in de scheidsrechterscommissie van de KNVB. Van der Laan was zaterdagavond het mikpunt van kritiek van een deel van de Almere-aanhang.

Dit moment markeerde een wedstrijd waarin Almere City al binnen drie minuten op voorsprong kwam dankzij een prachtige goal van Yoann Cathline. De gelijkmaker van Lammers viel op een moment dat FC Utrecht de overhand had.

De tweede helft was tamelijk rustig wat betreft kansen voor beide teams. Almere-doelman Nordin Bakker werd vervangen vanwege een bovenbeenblessure en redde een keer knap op een kopbal van Lammers. Maar verder waren er weinig grote kansen. De eindstand in Almere was dan ook 1-1.

Gerelateerde artikelen

Back to top button