Sport

Excelsior en FC Utrecht beloond na slechte wedstrijd

Een week na het spektakel tegen PSV, heeft FC Utrecht teleurstellend gepresteerd tegen Excelsior. De wedstrijd, die nauwelijks door te komen was, eindigde zaterdagavond in 1-1 op Kralingen.

“Met een flauw applausje beende Jens Toornstra langs het vak met FC Utrecht-supporters. De wedstrijd tegen Excelsior was niet geworden wat we hadden gehoopt in Galgenwaard. Maar hij, de routinier, had opnieuw zijn waarde bewezen. Met zijn doelpunt, de 0-1, zorgde hij ervoor dat zijn elftal in elk geval nog een puntje overhield aan een dramatisch slechte wedstrijd op Kralingen. Vandaar de gematigde tevredenheid, leek het, na het duel dat maar snel vergeten moet worden.”

“Jens Toornstra heeft nogal wat middenvelders voor zich in Utrecht. Het verklaart mede waarom hij de afgelopen weken lang niet altijd zeker was van zijn plek. Maar afgelopen zondag, in de swingende thuiswedstrijd tegen PSV, liet hij zien waarom hij nog altijd belangrijk kan zijn voor de club waar hij hoe dan ook wil blijven ondanks een flirt van ADO Den Haag. Een van de aanjagers was hij in het elftal dat uiteindelijk knap een remise uit het vuur sleepte tegen de koploper. En ook in Rotterdam, de stad waar de oud-Feyenoorder zich zo senang voelt, gaf hij deze zaterdagavond weer een blijk van leven. Met de 0-1, die goed beschouwd uit de lucht kwam vallen, brak hij de ban op Woudestein. Het stadion waar het vermaak moeizaam te vinden was.”

“FC Utrecht, met Taylor Booth als zwakste schakel, was in de eerste helft nog de meest avontuurlijke van de twee teams. En dat zegt wat. De ploeg van Ron Jans creĆ«erde namelijk niets, een kans voor Oscar Fraulo daargelaten. Hij stuitte op Stijn van Gassel, de prima keeper van Excelsior, wiens elftal nul aanvallende inbreng had. Het tekende de eerste 45 minuten, die een beproeving waren voor de fans op Woudestein.”

“Na rust werd het iets aangenamer. Troy Parott zorgde voor het hoogtepunt van de wedstrijd, toen zijn inzet op beide doelpalen eindigde, maar niet de doellijn over rolde. Waarna verdediger Siebe Horemans van Excelsior kort na de 0-1 van Toornstra voor de terechte gelijkmaker zorgde. Een driepunter voor een van beide teams zou namelijk veel te veel eer zijn geweest. Dit duel verdiende domweg geen winnaar.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button