Nieuws

Woongroep jonge vluchtelingen Biltstraat Utrecht opent snel

De onlangs goedgekeurde woongroep voor alleenstaande minderjarige asielzoekers in Utrecht’s Biltstraat staat op het punt van openen. Na afronding van enkele kleinere werkzaamheden, dankzij de verkregen vergunning, verwacht Nidos, de beherende organisatie, dat de jongeren tussen april en eind juni hun intrek kunnen nemen.

Deze specifieke groepswoning zal onderdak bieden aan maximaal achttien jongeren in de leeftijdscategorie van 15 tot en met 18 jaar die reeds een verblijfsvergunning hebben ontvangen. Zij zullen dag en nacht begeleiding krijgen en ondersteuning ontvangen op verschillende gebieden, waaronder onderwijs, werk, het voeren van een huishouden en financiƫle zaken.

Nidos, verantwoordelijk voor de begeleiding van deze jongeren, beheert meerdere soortgelijke woongroepen. Het streven is om de jongeren te helpen bij het opbouwen van een eigen netwerk en hen uiteindelijk naar zelfstandigheid te begeleiden. De vergunning voor het gebruik van het pand aan de Biltstraat is tijdelijk, voor een periode van maximaal tien jaar. Er was bezwaar tegen de vergunning ingediend, maar na overleg heeft de bezwaarmaker dit ingetrokken.

Een recent bezoek van DUIC aan een ander soort woongroep voor minderjarige asielzoekers in De Meern benadrukt de verschillen; de jongeren in De Meern bevinden zich nog in de asielprocedure, in tegenstelling tot de jongeren in de nieuwe woongroep aan de Biltstraat die al een verblijfsvergunning hebben.

Gerelateerde artikelen

Back to top button