Nieuws

Vrouw (67) slachtoffer van fraude, 5000 euro gestolen

Bilthoven – Bankpasfraudeurs hebben weer een slachtoffer gemaakt, ditmaal een 67-jarige vrouw uit Bilthoven, die misleid werd met een verhaal over een vermeend levensgevaar.

Telefoontje

De vrouw ontving op woensdag 27 september in de namiddag een telefoontje van iemand die zich voordeed als bankmedewerker. De beller beweerde dat er een lening op haar naam stond, waardoor ze angstig werd. Ze werd geïnstrueerd om haar pinpassen, creditcards en telefoon af te geven als zij niet degene was die de lening had afgesloten. Na ongeveer een uur bellen, haalde een koerier de items op en installeerde iets op haar telefoon. De bankpassen en creditcards zag ze niet meer terug.

Nog meer leugens

Vervolgens vertelde de nepbankmedewerker een verzonnen verhaal over de politie die drie mannen met een vuurwapen en haar persoonlijke gegevens had aangehouden. Twee mannen zouden gearresteerd zijn, maar één zou ontsnapt zijn, wat de vrouw erg angstig maakte. Ze werd opgedragen haar waardevolle bezittingen, waaronder muziekinstrumenten ter waarde van ongeveer 10.000 euro, mee te geven aan een koerier.

Buurman

Na uren aan de telefoon met de vermeende bankmedewerker, die beweerde haar door te verbinden met de politie, begon de vrouw argwaan te krijgen. Ze deelde het verhaal met haar buurman, die meteen inzag dat het om fraude ging. Er bleek vijf keer 1000 euro gepind te zijn bij een automaat aan de Vinkenlaan in Bilthoven, met beeldopnames van de pinner.

Tips

Ken jij de persoon die 5000 euro van een 67-jarige vrouw stal? Neem dan direct contact op met de tiplijn: 0800 – 6070. Wil je anoniem een tip doorgeven? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Ook online tips zijn welkom, vul hiervoor het tipformulier van de politie in.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button