Nieuws

Kinderen Utrecht gratis bus/tram 2024

Kinderen tot 12 jaar krijgen vanaf volgend jaar de kans om gratis met de bus en tram te reizen in de provincie Utrecht, een beslissing genomen door vervoersbedrijven QBuzz en Syntus Utrecht. Tegelijkertijd blijft de prijs van een bus- en tramkaartje ongewijzigd.

Voorheen was het gratis reizen voor kinderen alleen toegestaan tijdens schoolvakanties, maar vanaf 2024 geldt dit voor elke dag. Bovendien is geen apart vervoersbewijs meer nodig om het voor ouders gemakkelijker te maken.

De provincie Utrecht toont zich verheugd over deze proef: “We willen meer mensen in ons openbaar vervoer verwelkomen. Jong geleerd is oud gedaan: kinderen die onze bussen en trams leren kennen, kiezen later ook vaker voor het ov”, aldus gedeputeerde AndrĂ© van Schie. Een voorwaarde is echter dat een volwassene meereist.

Tevens blijft het openbaar vervoer in de provincie volgend jaar qua tarieven ongewijzigd. Oorspronkelijk zou de prijs voor bus- en tramkaartjes met 12 procent stijgen vanwege inflatie. Dankzij het beschikbare geld van staatssecretaris Heijnen, naar aanleiding van een Tweede Kamermotie van Mirjam Bikker, blijft deze prijsstijging achterwege.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button