Nieuws

Verwardheid en woede achter vernielingsspoor in Amersfoort

Amersfoort – Een man die vorig jaar augustus een spoor van vernielingen achterliet in Amersfoort blijkt te kampen met complexe psychische problemen. Tijdens de behandeling van zijn zaak in de Utrechtse rechtbank werd duidelijk dat de 22-jarige S.H. in een verwarde en psychotische toestand verkeerde toen hij auto’s en eigendommen beschadigde.

Het Openbaar Ministerie verzocht de rechtbank om een zorgmachtiging af te geven, zodat de man gedwongen kan worden tot behandeling in een kliniek.

S.H. bekende in de rechtbank alle beschuldigingen en uitte spijt over zijn daden, die hij toeschreef aan zijn gevoel van verwarring en boosheid.

Het incident begon op 30 augustus, toen S.H. vanuit zijn zolderraam een voorwerp naar beneden gooide, waardoor een dakpan van zijn buurman werd beschadigd. Hij verklaarde later bij de politie dat hij dit deed vanwege het gevoel dat hij werd bekeken. Die avond vernielde hij ook drie auto’s op de Stadsring, waarbij hij duidelijk zijn boosheid uitte.

Op de volgende dag escaleerde zijn gedrag, waarbij hij met een zware ijzeren draaistang twintig auto’s en een caravan beschadigde. Hij ging zelfs zo ver dat hij stenen door de ruit van de woonkamer van zijn buren gooide en zonnepanelen vernielde. Zijn motivatie leek te zijn om de tijd te doden terwijl hij wachtte op een nieuwe bankpas.

Na zijn vrijlating op 4 oktober ging S.H. opnieuw in de fout, waarbij hij weer auto’s beschadigde en zelfs een medewerker van een gevangenis bedreigde.

De rechtbank zal binnenkort uitspraak doen in deze zaak, waarbij er mogelijk een gedwongen behandeling in een kliniek wordt opgelegd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button