Nieuws

Verkeerschaos en windstorm in Midden-Nederland

Het was een drukke ochtendspits in Midden-Nederland. Rond 08.15 uur stond er volgens Rijkswaterstaat 350 kilometer file. Op de A27 ontstonden opstoppingen na ongelukken. Vanaf Lexmond richting knooppunt Rijnsweerd hadden automobilisten zeker een uur vertraging. Aan de andere kant stond het verkeer vast tussen Bilthoven en knooppunt Lunetten, waardoor reizigers ruim een half uur langer onderweg waren.

Op de A12 richting Utrecht verloor een voertuig bij Harmelen een lading glasplaten, wat resulteerde in 16 kilometer file tussen Gouda en De Meern. Mogelijk zijn de glasplaten door de wind weggeblazen, aldus de ANWB. Het opruimen van het glas nam flink wat tijd in beslag.

De ANWB meldt verder weinig incidenten op de weg door storm Isha, die inmiddels is afgezwakt. Op de A7 in Noord-Holland is een boom op de weg gevallen en het dak van een vrachtwagen is weggewaaid en op de voorruit van een auto beland.

Het KNMI heeft de code oranje die de afgelopen nacht gold voor Noord-Holland en het Waddengebied beƫindigd. In de ochtend gold nog wel code geel voor storm Isha in het hele land, maar ook die is inmiddels opgeheven. Het KNMI verwacht dat de wind verder afzwakt, hoewel het nog stevig blijft waaien uit het westen en zuidwesten.

Morgenmiddag wakkert de wind weer aan. In de nacht naar woensdag en woensdagochtend is het dan opnieuw zeer onstuimig met kans op zware windstoten en aan zee een harde tot stormachtige wind.

Gerelateerde artikelen

Back to top button