Nieuws

Vangst in Amersfoort: twee vrachtwagens gestolen onderdelen.

Amersfoort – Tijdens een uitgebreide controle op bedrijventerrein Isselt in Amersfoort heeft de politie een aanzienlijke hoeveelheid gestolen auto-onderdelen in beslag genomen, evenals een gestolen Audi. Tot op heden zijn er nog geen arrestaties verricht.

De vondst werd gedaan bij twee verschillende bedrijven, waarbij in totaal twee vrachtwagenladingen aan auto-onderdelen werden geconfisqueerd. De politie voert momenteel onderzoek uit naar de herkomst van deze goederen en naar mogelijke betrokkenen.

De controle was een gezamenlijke inspanning van verschillende partijen, waaronder de gemeente Amersfoort, de politie, de RDW, de Belastingdienst en het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit.

De gemeente is tevreden met de uitkomst van de controle. “Bedrijventerreinen hebben vanwege diverse factoren aantrekkingskracht op criminelen. Ze bieden opslagmogelijkheden en liggen vaak afgelegen. Daarom is het voor de gemeente van groot belang om regelmatig controles uit te voeren, zowel op willekeurige basis als op basis van verkregen informatie.”

Het is belangrijk om te benadrukken dat het kopen van gestolen goederen strafbaar is, aldus de gemeente. “Controleer daarom vóór een aankoop op stopheling.nl of een auto-onderdeel, fiets, telefoon of computer als gesloten geregistreerd staat. Staat een product op deze website, koop het dan niet en meld het direct bij de politie.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button