Nieuws

Utrecht geeft 750 euro voor woningisolatie

Huiseigenaren in Utrecht die hun woning willen isoleren, kunnen een subsidie van 750 euro ontvangen van de gemeente. Deze subsidie is beschikbaar voor huizen (geen appartementen) met een energielabel D of lager, of voor woningen die nog minstens twee isolatiemaatregelen nodig hebben. Tevens mag de WOZ-waarde van het huis niet hoger zijn dan 488.000 euro.

Vanwege de actuele energieprijzen en de focus op duurzaamheid kan het voordelig zijn om de eigen woning te isoleren. Dit is echter een kostbare aangelegenheid, en de gemeente heeft van het Rijk financiƫle steun ontvangen om haar bewoners hierbij te ondersteunen. Huiseigenaren die momenteel hun vloeren, muren of daken willen isoleren, komen in aanmerking voor een subsidie van 750 euro.

Deze subsidie betreft een collectieve inkoopactie, wat betekent dat de isolatiemaatregelen moeten worden aangeschaft via de website van de gemeente Utrecht, waar tevens alle vereisten vermeld staan. Huiseigenaren kunnen hun gegevens achterlaten, waarna een bedrijf een vrijblijvende offerte zal verstrekken. Bij uitvoering van de werkzaamheden wordt de subsidie van 750 euro verrekend.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button