Nieuws

Utrecht ziet af van parkeerboetes tijdens feestdagen

De gemeente Utrecht zal tijdens Kerst en Oud en Nieuw niet handhaven op betaald parkeren, zo heeft wethouder Lot van Hooijdonk toegezegd. Dit besluit wordt als gerechtvaardigd beschouwd omdat nog niet alle bewoners gebruik kunnen maken van de nieuwe parkeerapp, wat sinds 1 november tot veel onvrede heeft geleid.

De gemeente noemt de huidige situatie “bijzonder” vanwege de overgangsfase van de bezoekersapp, waardoor nog niet alle bewoners er gebruik van kunnen maken. Daarom heeft de gemeente besloten om eenmalig geen controle uit te voeren op betaald parkeren, vooral omdat tijdens de feestdagen veel Utrechters bezoekers zullen ontvangen.

Deze vrijstelling geldt vanaf zondag 24 december vanaf 18.00 uur, de hele dag op maandag 25 en 26 december, vanaf zondag 31 december vanaf 18.00 uur tot en met de hele dag op 1 januari.

De gemeente schat dat ze door het eenmalig niet controleren op betaald parkeren tijdens de feestdagen ongeveer 350.000 euro aan inkomsten zal mislopen, waarvan ongeveer 100.000 euro te wijten is aan niet opgelegde naheffingsaanslagen en ruim 250.000 euro aan gemiste parkeerkosten. “Omdat het om een eenmalige actie gaat, kunnen we deze gemiste inkomsten deze keer opvangen binnen de parkeerbegroting”, aldus de gemeente.

Het college geeft aan dat het niet mogelijk is om op korte termijn alle parkeerautomaten en parkeerapps bij te werken met actuele informatie over het niet-handhaven van betaald parkeren. In plaats daarvan worden bewoners en bezoekers geïnformeerd via digitale kanalen, zoals aangegeven door de gemeente.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button