Nieuws

Utrecht: Snelwegen in ’24 verbouwd. Neem trein/fiets – RWS

In 2024 staan de snelwegen A1, A2, A12, A27, en A28 in de omgeving van Utrecht voor aanzienlijke onderhouds- en verbeteringswerkzaamheden. Dit zal onvermijdelijk leiden tot vertragingen, omleidingen, en tijdelijke sluitingen, waardoor automobilisten geconfronteerd worden met langere reistijden en mogelijke files.

Rijkswaterstaat zet zich in om de hinder te minimaliseren door sommige werkzaamheden in de avonduren of gedurende het weekend uit te voeren. Desondanks zullen bepaalde werkzaamheden, vooral die met veiligheidsrisico’s, overdag plaatsvinden. Het doel is om het werktempo hoog te houden, wat betekent dat ook tijdens normale werkuren wordt doorgegaan met de werkzaamheden.

Specifieke projecten omvatten het vervangen van de verlichting in de Leidsche Rijntunnel door duurzame ledverlichting, wat tijdelijke afsluitingen met zich meebrengt. De Galecopperbrug ondergaat ook een essentiƫle renovatie waarbij de dragende kabels worden vervangen, wat resulteert in versmalde rijstroken, verlaagde snelheidslimieten, en periodieke volledige wegafsluitingen.

Onderhoud aan de A1 en A27 richt zich op de trajecten tussen Groenekan en Eemnes en tussen Eemnes en Amersfoort, met geplande afsluitingen in de weekenden. De A12 kan mogelijk ook groot onderhoud verwachten, wat impact zal hebben op de verkeersdoorstroming tijdens bepaalde weekenden en nachten. Op de A2 zijn eveneens werkzaamheden gepland die voor verkeershinder zullen zorgen. Ten slotte staan er reparaties aan de Vollenhoventunnel op de A28 op het programma, alhoewel de details hierover nog niet definitief zijn.

Naast de hinder op de weg, zullen treinreizigers tussen Utrecht en Amersfoort ook te maken krijgen met overlast vanwege werkzaamheden aan het spoor, met name tijdens de zomermaanden.

De werkzaamheden zullen ook na 2024 doorgaan, met plannen voor de verbreding van de A27 en asfaltvernieuwing op de A12. Als advies raadt Rijkswaterstaat weggebruikers aan alternatieve reisopties te overwegen zoals thuiswerken, omrijden, of het gebruik van de trein of fiets om de verkeersdrukte te vermijden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button