Nieuws

Twee joggers geschept bij Linschotenloop, bestuurder staande

In Linschoten zijn twee lopers van de Linschotenloop tijdens de halve marathon geraakt door een auto. De bestuurder van de auto is door de autoriteiten staande gehouden. Er loopt een politieonderzoek, waarbij men vermoedt dat het om een ongeval gaat. Beide hardlopers zijn met verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

De voorzitter van de Linschotenloop, Evert Dijkslag, beschrijft de situatie als een nachtmerrie. “Je werkt het hele jaar keihard met zoveel vrijwilligers en dan kan er een persoon niet heel even wachten.”

De politie geeft aan dat de oorzaak van het ongeval nog onbekend is en dat er een onderzoek gaande is. “Of het opzettelijk was, of een defect van de auto, dat weten we nog niet”, laat een woordvoerder van de politie weten.

Het incident vond plaats bij de Toeristische Overstap Plaats aan de Engherzandweg, dichtbij het Linschoterbos. De deelnemers aan de halve marathon waren ongeveer dertig minuten eerder gestart. Volgens Dijkslag waren vele deelnemers geschokt en onzeker of ze verder moesten gaan met de wedstrijd.

Naast de twee betrokken hardlopers, heeft hun team besloten zich terug te trekken uit de competitie. De Linschotenloop ging wel door, maar volgens de organisator was de sfeer bedrukt en de energie weggevloeid.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button