Nieuws

Jaarwisseling focus op Utrecht

Woningen die doelwit waren van vuurwerk en een enorme explosie kenmerkten de omgeving van de Topaaslaan in Utrecht Tolsteeg tijdens de jaarwisselingen van de afgelopen jaren. Dit is aanleiding om dit jaar extra waakzaam te zijn.

Kort na de jaarwisseling van 2022/2023, omstreeks 00.12 uur, klinkt er een gigantische dreun. Bewoners horen temidden van het vuurwerklawaai een enorme klap en zien een grote vuurbal de lucht in gaan. Dit vindt plaats op de kruising van de Topaaslaan met de Robijnlaan. Ruiten barsten, een bushalte wordt vernield en een auto raakt ernstig beschadigd. De explosie veroorzaakt angst onder de bewoners.

Extra aandacht

Er is nog geen aanhouding verricht voor de hevige knal die vorige jaarwisseling plaatsvond. Echter, mede door een recente inbraak in de omgeving lijkt het te gaan om een doelbewuste actie. Dit is een van de redenen voor verhoogde waakzaamheid aanstaande zondag en maandag tijdens de jaarwisseling, aldus een politiewoordvoerder.

Jongerenwerkers van JOU in Utrecht zijn ook actief in de wijk. Ze organiseren bijvoorbeeld in ‘Zuid’ een inloopavond voor 18-plussers, van zondagavond 18.00 uur tot maandagnacht 02.00 uur. ,,Verder werken we samen met gemeente en politie”, zegt JOU-woordvoerder Janneke Ebben.

De gemeente heeft brieven gestuurd naar ouders van jongeren die bekend zijn vanwege eerdere overlast. Het is niet bekend of jongeren in de wijk een gebiedsverbod of meldplicht opgelegd hebben gekregen, en of er extra camera’s gericht zullen zijn op de Topaaslaan komend weekend. Handhavers zijn in de weer om vuurwerkoverlast tegen te gaan.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button