Nieuws

Te weinig geschikte burgemeesterskandidaten Bunschoten

Bunschoten – De provincie Utrecht heeft aangekondigd dat er niet genoeg geschikte kandidaten zijn om Melis van de Groep op te volgen als burgemeester van Bunschoten. Daarom wordt de vacature opnieuw opengesteld.

Van de Groep gaat met pensioen in september van dit jaar, en dus is de gemeente druk op zoek naar een opvolger. De nieuwe burgemeester moet een herkenbare en toegankelijke verbinder zijn, iemand die actief in gesprek gaat met inwoners, ondernemers, kerkbesturen, maatschappelijke organisaties en sportverenigingen.

Hoewel zich een vrouw en zes mannen hadden aangemeld als kandidaten, heeft Commissaris van de Koning Hans Oosters geconstateerd dat er niet genoeg gekwalificeerde kandidaten tussen zaten, zo meldt de provincie in een persbericht.

De vacature zal naar verwachting begin 2025 opnieuw worden opengesteld. Dit betekent dat er een periode van enkele maanden zal zijn tussen het vertrek van Van de Groep en de benoeming van een nieuwe burgemeester. Voor deze tussenliggende periode zal Oosters een waarnemend burgemeester benoemen, waarover binnenkort gesprekken zullen plaatsvinden met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad.

Gerelateerde artikelen

Back to top button