Nieuws

Stroomstoring ontwricht treinverkeer rond Utrecht

Het treinverkeer rondom Utrecht is ernstig verstoord sinds het einde van de middag, vanwege een stroomstoring die een seinstoring bij Abcoude heeft veroorzaakt. ProRail meldt dat er geen treinverkeer mogelijk is van en naar Utrecht Centraal, evenals tussen Amsterdam en Gouda.

“De stroomstoring is verholpen, maar kleine storingen in het spoor bemoeilijken het bedienen van wissels en seinen, wat de veiligheid van het treinverkeer in gevaar brengt”, aldus woordvoerder Joke van der Cruysen van ProRail. “Reizigers worden geadviseerd hun reis uit te stellen indien mogelijk.”

De exacte duur van de storing is nog onduidelijk. NS had aanvankelijk gemeld dat de storing tot ongeveer 20.00 uur zou duren, maar nu is zelfs dat niet zeker.

“Zelfs nadat het probleem is opgelost, is het onzeker wanneer het treinverkeer kan worden hervat”, legt Van der Cruysen uit. “De verstoring heeft een groot gebied getroffen, wat betekent dat treinen, personeel en materieel opnieuw moeten worden gepositioneerd voordat de dienstregeling kan worden hervat.”

Bussen worden niet ingezet vanwege de grote hoeveelheid gestrande reizigers. Gestrande reizigers op stations worden voorzien van gratis koffie en thee.

Op station Utrecht Centraal is er grote drukte en worden reizigers geïnformeerd over de vertragingen. Politie en NS-personeel houden toezicht, maar er zijn geen incidenten gemeld.

De NS heeft aangekondigd dat de gebruikelijke geld-terug-regeling van kracht is voor de vertragingen veroorzaakt door de storing. Reizigers kunnen een deel of het hele bedrag van hun ritprijs terugkrijgen via de NS-website, afhankelijk van de duur van de vertraging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button