Nieuws

Stichting PR de Vries focust op moord Oma Bindi

“Oma Bindi werd negentien jaar geleden vermoord in Utrecht, maar het misdrijf is nog altijd niet opgelost. De Peter R. de Vries Foundation besteedt daarom deze week aandacht aan de zaak, in de hoop meer informatie te krijgen over de cold case.

Op 9 juni 2005 werd het bebloede lichaam van Ger Bindi (93) gevonden. Ze was overleden in haar slaapkamer in haar appartement aan de Gruttersdijk. Het scenario suggereerde een doorzoeking door een indringer, aangezien diverse voorwerpen op de vloer waren verspreid en een ladenkast openstond. Een klein doosje, eens gevuld met geld en juwelen, was tevens leeggehaald. “Het was direct duidelijk dat het om een misdrijf ging”, aldus een verklaring van de Peter R. de Vries Foundation.

De autoriteiten initieerden een uitgebreid onderzoek. Aanvankelijk werd vermoed dat Oma Bindi was overleden door schotwonden, maar later bleek dat meerdere steekverwondingen haar dood hadden veroorzaakt. De exacte aard van het wapen blijft onbekend. “Deze bevinding heeft een significante impact op de hypothese rond de identiteit van de dader, het motief en het gebruikte wapen.”

DNA

Op de plaats delict zijn DNA-bewijzen gevonden. Een van de sporen was in 2010 te herleiden tot een detective van de politie die bij het onderzoek betrokken was. Lange tijd werd aangenomen dat dit spoor van de dader was.

De dochter van Ger Bindi en haar echtgenoot werden tijdelijk als verdachten beschouwd, maar deze verdenking werd later ingetrokken. Uiteindelijk werd een lokale bewoner gearresteerd, maar ook deze persoon werd wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten. De verantwoordelijke voor de misdaad is nog steeds niet geïdentificeerd.

Lieve oma

Ger Bindi en haar echtgenoot beheerden samen de Italiaanse ijssalon Milaan aan de Amsterdamsestraatweg. “De familie van Oma Bindi voelt haar afwezigheid dagelijks diep. Kleindochter Sandra en dochter Gijsberta zitten al negentien jaar met onbeantwoorde vragen over wie hun geliefde Oma Bindi heeft vermoord. Sinds die tragische 9 juni 2005 is hun leven ingrijpend veranderd. Zij smeken om antwoorden en roepen iedereen met mogelijke informatie op: “’Ook als je twijfelt, spreek je toch uit.’”

Een interview met de dochter en kleindochter van Oma Bindi zal verschijnen in de komende editie van de DUIC Krant. Informatie over de zaak kan worden doorgegeven via de website van de Peter R. de Vries Foundation.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button