Nieuws

Steun voor gedupeerde bruidsparen na faillissement Beach Club

Lopikerkapel – Na het faillissement van Beach Club Klein Scheveningen in Lopikerkapel bieden Utrechtse ondernemers hulp aan gedupeerde stellen om het leed enigszins te verzachten. Trouwlocaties, een evenementenbureau en een taxibedrijf stellen hun diensten beschikbaar als steunbetuiging. “Dit is het minste dat we kunnen doen.”

Mike Versteeg, eigenaar van een trouwlocatie, erkent dat de zomer al behoorlijk volgeboekt is. “Maar we kunnen snel schakelen en gezien de ernst van de situatie, moeten we iets doen.” Versteeg runt samen met zijn moeder een trouw- en evenementenlocatie aan de Wilgenplas in Maarssen en begrijpt de stress die gepaard gaat met het organiseren van een bruiloft.

Beachclub Klein Scheveningen in Lopikerkapel werd eind maart failliet verklaard, waardoor meerdere gedupeerden bij de curator meldingen deden. Onder hen bevinden zich verschillende stellen die gepland hadden te trouwen op deze locatie aan de Lek. Zij hebben aanzienlijke aanbetalingen gedaan en lijken deze nu te verliezen. De eigenaar van de club is onvindbaar.

Versteeg plaatste een artikel van RTV Utrecht op sociale media met de intentie om te helpen, wat massaal werd gedeeld. Ook een evenementenbureau en een taxibedrijf boden hun hulp aan.

RenĂ© van Ingen begrijpt de urgentie en stelt de diensten van zijn evenementenbureau beschikbaar. “Dit is het minste wat we kunnen doen. Deze mensen hebben jaren gespaard voor hun bruiloft en dan word je zo benadeeld. Dat is je grootste nachtmerrie”, verklaart Van Ingen.

Versteeg en Van Ingen zijn bereid om ook financieel tegemoet te komen. “Ik lever graag ballonnen tegen kostprijs, of zelfs volledig gesponsord, dat regelen we wel”, voegt Van Ingen toe.

Van Ingen leverde ook vaak decoraties bij de Beach Club en heeft zelf geen openstaande rekeningen bij het bedrijf. “Ik heb zelfs bij de opening in 2022 de ballonnen verzorgd en dat werd netjes betaald. Ik had niet het idee dat er problemen waren. Maar de laatste tijd kreeg ik wel vaker vragen van andere leveranciers of ik nog geld moest ontvangen van de Beach Club. Nu begrijp ik waarom.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button