Nieuws

Sterrenchefs halen bijna 200.000 euro op voor Prinses Máxima Centrum

Utrecht – Gisteren hebben 24 chefs bijna 200.000 euro opgehaald voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Op Kasteel Kerckebosch in Zeist organiseerden ze een kookmarathon om geld in te zamelen voor het kinderziekenhuis.

De culinaire top van Nederland verzamelde zich gisteren in Zeist. Gedurende 24 uur werd er onafgebroken gekookt, met elk uur een nieuwe chef. Voor een diner met zes gangen, dat drie uur duurde, betaalden 500 gasten tussen de 200 en 250 euro.

Naast de kookmarathon was er ook 24 uur lang live radio en vond er een veiling plaats, evenals een loterij en een Gault&Millau Gastromarkt. Organisator Tjitze van Dam is trots op het opgehaalde bedrag voor het kinderoncologieziekenhuis. “Het is fantastisch om iedereen weer bij elkaar te brengen en als één grote familie een vuist te maken voor de allerkleinsten.”

Bij het kookevenement waren verschillende sterrenchefs aanwezig, waaronder Leon Mazairac van het Utrechtse Karel V, Nelson Tanate van De Librije en Joris Bijdendijk van Rijks.

Gerelateerde artikelen

Back to top button