Nieuws

Recordaantal bezoekers op bevrijdingsfestival Utrecht

Het Bevrijdingsfestival in Utrecht trok dit jaar een recordaantal bezoekers aan, met meer dan 41.500 mensen die gisteren naar Park Transwijk kwamen om de vrijheid te vieren. Dit aantal overtrof aanzienlijk de 27.000 bezoekers van vorig jaar. Ondanks de uitdagingen van het weer, waarbij vorig jaar regenbuien het festival teisterden, zat de sfeer er dit keer goed in volgens de organisatie.

De 29e editie van het festival bood een scala aan activiteiten en optredens, waaronder die van Bankzitters, Claude, DeWolff, Rolf Sanchez en Zer00’s Heroes, waar bezoekers van konden genieten onder een stralende zon.

Bevrijdingsfestivals door het hele land hebben recentelijk te maken gehad met financiƫle uitdagingen, waaronder het Bevrijdingsfestival in Utrecht dat vorig jaar bijna werd geannuleerd. Gelukkig kon het dankzij crowdfunding en steun van bedrijven toch doorgaan. Dit jaar heeft ook het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bijgedragen, waardoor het festival kon plaatsvinden.

Met het naderende jubileum van 80 jaar vrijheid is de organisatie van plan om extra groots uit te pakken volgend jaar. Daarom is er opnieuw een crowdfunding gestart om het evenement te ondersteunen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button