Nieuws

Reconstructie Zuilense Ring: 80 km/u, stiller asfalt

De Zuilense Ring is momenteel de enige provinciale weg in Utrecht waar een snelheidslimiet van 100 kilometer per uur geldt. Echter, vanaf ergens in 2025 zal deze snelheidslimiet worden verlaagd naar 80 kilometer per uur, en zal de weg ook een grondige opknapbeurt ondergaan.

De reconstructie van de N230 vervult een langgekoesterde wens van de omgeving, omdat de huidige staat van de weg voor veel overlast zorgt. Naast de snelheidsverlaging zal er nieuw, stiller asfalt worden gelegd. Ook zal er bij de Maarssense wijk Zandweg Oostwaard een nieuw geluidsscherm worden geplaatst om geluidsoverlast te verminderen.

Verder zal het uiterlijk van de weg veranderen, met smallere rijstroken en meer groen in de bermen. Opvallend zijn de geplande nieuwe houten vangrails, die passen bij de vernieuwde uitstraling van de weg. Deze aanpassingen zijn bedoeld om weggebruikers te stimuleren zich aan de nieuwe maximumsnelheid te houden.

De aansluiting met de snelweg A2 staat ook op de agenda voor toekomstige aanpassingen. Hoewel de exacte invulling nog wordt overwogen, lijkt de provincie te neigen naar een ‘Divergerende Diamantaansluiting’, wat minder kruisingen en stops voor voertuigen betekent.

Het lijkt erop dat de handhaving van de maximumsnelheid op de ringweg zal worden voortgezet, met behulp van trajectcontrole in overleg met het Openbaar Ministerie. De werkzaamheden zijn gepland voor 2025, terwijl het nieuwe geluidsscherm in 2026 wordt geïnstalleerd. De planning voor de nieuwe aansluiting met de A2 is nog niet definitief vastgesteld.

Gerelateerde artikelen

Back to top button