Nieuws

Provincie Utrecht deelt 15.000 bomen gratis uit

Opnieuw worden duizenden nieuwe bomen verspreid in de provincie Utrecht door het initiatief Meer Bomen Nu. Net als vorig jaar zullen op zaterdag 15.000 bomen gratis worden uitgedeeld aan mensen die ruimte hebben voor nieuwe aanplant.

De distributie vindt op 16 december plaats op drie locaties verspreid over de provincie: in Maarssen, Amersfoort en Doorn. Deze bomen komen uit verschillende bronnen, waaronder gemeenteparken, natuurgebieden en slooplocaties. Het betreft jonge boompjes die op hun oorspronkelijke standplaats weinig kans hebben om volledig te groeien.

Door inschrijving op de website van Meer Bomen Nu kunnen deelnemers altijd rekenen op een boompje van tussen de 50 en 150 cm. Onder de beschikbare bomen zijn ook naaldbomen, die wellicht niet geschikt zijn om uit te groeien tot grote bomen in bepaalde gebieden, maar wel bruikbaar zijn als kerstboom.

Meer Bomen Nu heeft met behulp van vrijwilligers al 1,6 miljoen bomen en struiken verzameld en gratis verspreid om herplanting te bevorderen in plaats van ze af te voeren. De focus ligt niet alleen op Nederland, maar sinds dit seizoen ook op Duitsland, Engeland en Ierland. Het ultieme doel is om Nederland groener te maken. Dit weekend worden in totaal zo’n 100.000 bomen uitgedeeld door het hele land.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button