Nieuws

Politie Utrecht achtervolgt drugsauto tot Duitsland.

Afgelopen avond heeft de politie van Utrecht een auto achtervolgd vanuit de wijk Overvecht tot in Duitsland, waar uiteindelijk drie drugsverdachten zijn gearresteerd.

Volgens RTV Utrecht merkten agenten de Duitse huurauto op de Franciscusdreef op. Toen de bestuurder een stopteken negeerde en op hoge snelheid vluchtte, begon de achtervolging. “Het voertuig haalde in de drukke avondspits zeer gevaarlijke capriolen uit”, zo meldt de politie.

De achtervolging ging via de A12 richting Arnhem, met meerdere politiewagens, ondersteuning van eenheden uit Midden- en Oost-Nederland en een politiehelikopter. Bij de Duitse grens sloten Duitse agenten zich aan.

Tijdens de achtervolging over de grens gooiden de inzittenden voorwerpen uit de auto. Ze lieten hun voertuig achter op een parkeerplaats en probeerden te voet te ontsnappen, maar werden dankzij de helikopter alledrie aangehouden.

In de auto werd 10 kilo softdrugs, vermoedelijk wiet, aangetroffen. De Duitse politie zal de drie hiervoor vervolgen. De Nederlandse politie heeft het rijbewijs van de bestuurder ingenomen wegens gevaarlijk rijgedrag. Over de identiteit van de verdachten zijn geen details vrijgegeven.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button