Nieuws

Politie druk met hardrijders: snelheden tot 214 km/u

Utrecht – De politie in Utrecht-Noord had het afgelopen nacht druk met snelheidsovertreders. Maar liefst vijf automobilisten reden ver boven de toegestane snelheid, waarbij meerdere rijbewijzen werden ingenomen en een auto in beslag werd genomen.

Een motorrijder werd betrapt op de Tigrisdreef in Overvecht, waar hij met meer dan 100 kilometer per uur reed. Hiervoor kreeg hij een bekeuring. De politie meldde op Instagram: “Daar heeft de wijk enorm veel last van.”

Een tweede bestuurder, een Tesla-rijder, werd aangehouden nadat hij eveneens met meer dan 100 kilometer per uur door Overvecht reed. “Deze Tesla-bestuurder verwarde Overvecht met de A27,” aldus de politie.

Een derde automobilist maakte het nog bonter door met 132 kilometer per uur door de wijk te rijden. De politie nam het rijbewijs van deze bestuurder in en legde beslag op de auto.

Later verplaatste de politie zich naar de snelweg, waar ze een automobilist betrapten die met 179 kilometer per uur reed, wat leidde tot de inname van zijn rijbewijs. De laatste overtreder reed 214 kilometer per uur op de A27. “Het kan dus altijd nog harder,” concludeerde de politie in hun bericht.

Gerelateerde artikelen

Back to top button