Nieuws

Politie arresteert man (37) voor nep-aanrijdingen Utrecht

Op maandag heeft de politie een 37-jarige man gearresteerd die verdacht wordt van het opzetten van verschillende valse aanrijdingen. Eerder had de politie al gewaarschuwd voor deze vorm van fraude, waarbij daders geld ontvreemden van hun slachtoffers.

Gedurende de periode van januari tot oktober 2023, waren er meerdere incidenten van valse aanrijdingen in Utrecht. Een scenario betrof een slachtoffer dat achteruit reed op een parkeerplaats, waarna plotseling iemand claimde aangereden te zijn. De fraudeur veroorzaakte waarschijnlijk opzettelijk schade aan zijn eigen voertuig en die van het slachtoffer, met het doel om het slachtoffer te manipuleren tot het betalen van geld.

De fraudeur beschuldigde vervolgens het slachtoffer van het veroorzaken van de botsing en dwong hem of haar door middel van intimidatie tot het vergoeden van de schade.

De arrestatie van de 37-jarige verdachte vond plaats nadat meerdere slachtoffers aangifte hadden gedaan van vergelijkbare voorvallen. De politie heeft de verdachte kunnen identificeren en vastzetten. Het onderzoek is momenteel nog gaande.

In augustus 2023 had de politie al een waarschuwing uitgedaan naar de inwoners van Utrecht over deze valse aanrijdingen, nadat er twee incidenten bekend waren geworden in het noorden van Utrecht. De politie vermoedde toen al dat er meer gevallen zouden kunnen zijn en verzocht slachtoffers zich te melden. Ook nu wordt er aan mensen die iets dergelijks hebben meegemaakt gevraagd om contact op te nemen met de politie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button