Nieuws

Plus-supermarkt snel uitverkocht; stopt wc-papierreclame.

UTRECHT – „Het was een gekkenhuis”, verklaart Marco Meeuwsen, eigenaar van de Plus-supermarkt aan de Plantage in Utrecht. Binnen slechts vier minuten waren zondagochtend de rekken met Page-toiletpapier uitverkocht. „De winkel werd gewoon geplunderd.” Klanten grepen massaal hun kans bij een aanbieding waar zes rollen slechts een euro kostten.

„Aan de ene kant hartstikke gaaf, we hadden superveel nieuwe gezichten in de winkel”, vertelt Meeuwsen. „Alleen sommigen hebben zich echt misdragen richting medewerkers. Dat is wel heel vervelend om te zien.”

Meeuwsen had wel drukte verwacht met de aanbiedingen voor slechts een euro, die enorm succesvol blijken. Zoals vorige week, toen de houdbare melk van Campina binnen twee uur op was. Echter, het toiletpapier verdween nog veel sneller.

„Vier minuten maak je mensen blij, daarna ben je constant ‘nee’ aan het verkopen”, zegt Meeuwsen. „Veel klanten begrijpen dat het een op=op-actie is en dat je er snel bij moet zijn. Maar er waren ook mensen die minder begripvol waren, verbaal agressief werden en medewerkers uitscholden.”

Aanpassing van de campagne

Plus heeft besloten de campagne voor de Euroweken te wijzigen, aldus een woordvoerster. „We focussen nu op andere producten dan het toiletpapier.”

De keten was verrast door de enorme toeloop. „Gezien de scherpe aanbiedingen verwachtten we grote vraag en hadden daarom veel voorraad. Maar de vraag overtrof onze verwachtingen.”

Intense situaties

Volgens de woordvoerster was er in veel winkels ‘grote drukte’, en in enkele waren er zelfs ’heftige situaties’. „We begrijpen de teleurstelling van klanten als er een maximum aantal producten per klant is of als een aanbieding op is, maar het is cruciaal dat zowel klanten als medewerkers respectvol behandeld worden.”

De woordvoerster bevestigt dat Plus de actie ’uiteraard’ zal evalueren.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button