Nieuws

Vordering plannen 140m hoge Utrechtse wolkenkrabber

Een aanzienlijk deel van de woningen in het toekomstige MARK-project in Leidsche Rijn, Utrecht, is verworven door de aandeelhouder BPD. Hierdoor is de start van de bouw van het project, dat bestaat uit meer dan 1.000 huizen en een toren van 140 meter hoog, een stap dichterbij gekomen.

Het MARK-project omvat in totaal drie torens en lagere bebouwing, met maximaal 1.015 woningen. Een kwart van deze woningen wordt sociale huurwoningen, en 25 procent zal middenhuurwoningen omvatten. De overige woningen zullen vrije sector huur- en koopwoningen zijn. Het BPD Woningfonds heeft onlangs een overeenkomst gesloten voor de aankoop van de middenhuur- en vrije sector huurwoningen. Dit betekent dat er nu voor een ‘aanzienlijk’ aantal woningen in het project een koper in beeld is.

Op de website van de ontwikkelaars staat vermeld dat bewoners naar verwachting in 2028 hun intrek kunnen nemen in de woningen van MARK.

“Ik ben verheugd dat we met BPD een goede partij hebben gevonden voor de realisatie van MARK”, aldus wethouder Eelco Eerenberg. “We hebben een groot woningtekort en doordat we nu afnemers hebben voor de middenhuur en vrije sector huur komen er weer enorm veel woningen bij voor Utrecht. Ik heb er vertrouwen in dat we nu snel een datum hebben voor de start van de bouw van dit bijzondere plan en smaakmaker van Leidsche Rijn Centrum.”

Er zijn momenteel gesprekken gaande met een Utrechtse woningcorporatie voor de verwerving van de sociale huurwoningen in het project. De naam van de betreffende corporatie is echter nog niet bekend.

MARK zal worden gebouwd in de nabijheid van The Wall, A2 en het Sint Antoniusziekenhuis in Leidsche Rijn. Naast de meer dan 1.000 woningen zal er ook een groen plein en horecagelegenheden worden gerealiseerd. Het hoogste gebouw in het project zal een uitkijkpunt bevatten.

Vanwege de stikstofcrisis is het oorspronkelijke ontwerp al aangepast. Aanvankelijk waren er naast de toren van 140 meter hoog ook twee torens van 100 en 80 meter gepland, maar in de huidige plannen zijn deze laatste twee torens elk 20 meter lager.

De exacte startdatum van de werkzaamheden is momenteel nog niet bekend, aangezien er nog geen besluit is genomen over het begin van de bouw. Desalniettemin streven alle betrokken partijen ernaar om zo snel mogelijk naar dit doel toe te werken, aldus het college.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button