Nieuws

Parkeertarieven Utrecht stijgen met 25%.

Het komende jaar zullen de parkeertarieven op straat in Utrecht stijgen. Vanaf 1 januari 2024 zullen de tarieven in de stad tussen 12,9% en 24,6% omhoog gaan. Voor mensen die willen parkeren in de binnenstad, wordt het uurtarief verhoogd naar 7,50 euro, terwijl dit momenteel nog 6,64 euro is.

De stijging van de parkeertarieven is een jaarlijks terugkerend fenomeen, zoals afgesproken in het Utrechtse coalitieakkoord. In dit akkoord is vastgelegd dat met name gekeken wordt naar de tarieven voor bezoekers en vergunningen voor tweede auto’s. Tegelijkertijd wordt geprobeerd de tarieven voor bewonersvergunningen zoveel mogelijk te ontzien, vooral in de B1-gebieden.

Tarieven kort parkeren fors hoger

De tarieven voor kort parkeren worden aanzienlijk verhoogd. Momenteel bedraagt het uurtarief voor parkeren in de binnenstad 6,64 euro, maar volgend jaar zal dit stijgen naar 7,50 euro. Voor een dagkaart betaal je nu 46,55 euro, maar dit zal toenemen tot 52,55 euro.

In zone A2, net buiten de binnenstad, zal het uurtarief stijgen van 5,43 naar 6,50 euro. Een dagkaart in dit gebied zal volgend jaar 45,54 euro kosten, terwijl dit momenteel nog 38,01 euro is. Voor de B1-zone wordt het uurtarief verhoogd van 4,01 naar 5 euro, en de prijs voor een dagkaart zal toenemen van 28,21 naar 35,15 euro.

Ook de kosten voor parkeervergunningen gaan opnieuw omhoog. Vanaf 1 januari bedraagt een parkeervergunning in zone A1 51,29 euro per maand. Voor de A2-zone wordt dit 30,31 euro en voor de B1-zone 13,20 euro. De precieze nieuwe tarieven vanaf 1 januari zijn te vinden op de website van de gemeente.

De verhoging van de parkeertarieven was een onderdeel van een breder voorstel waarover de gemeenteraad eerder deze maand heeft gestemd. Dit voorstel omvatte eveneens de geleidelijke invoering van betaald parkeren in de hele gemeente in de komende jaren.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button