Nieuws

Oranjebrug Utrecht vanaf maandag dicht voor auto’s

Vanaf maandag zullen automobilisten niet langer de Oranjebrug in Utrecht kunnen passeren. Volgens de gemeente voldoet een deel van de brug niet meer aan de actuele wet- en regelgeving. De duur van de afsluiting is nog onzeker, maar naar verwachting zal deze meerdere maanden duren.

De exacte reden voor de sluiting is niet bekendgemaakt. Op haar website verklaart de gemeente: ‘We hebben onderzocht of de Oranjebrug nog aan de wettelijke regels voldoet. Bij een deel van de Oranjebrug is dit niet het geval. We onderzoeken nu wat we moeten doen zodat de brug weer aan de vereisten voldoet.’

Gedurende het onderzoek zal de brug gesloten blijven voor autoverkeer. Vanaf maandag wordt er een omleiding ingesteld via de Vondelbrug en Socratesbrug. Fietsers en voetgangers kunnen echter wel nog steeds gebruik maken van de Oranjebrug. Ook kan de brug tijdens het onderzoek geopend worden voor passerende boten.

‘Het is nog niet bekend hoelang de brug exact gesloten zal blijven. Meer informatie volgt na afronding van het onderzoek. We verwachten dat de brug mogelijk enkele maanden gesloten zal zijn, maar dit kan ook langer duren’, aldus de gemeente Utrecht.

Gerelateerde artikelen

Back to top button