Nieuws

Oplichting: Oudere man voor 400 euro benadeeld

Er heeft opnieuw een incident plaatsgevonden in Utrecht waarbij sprake was van een nepaanrijding. Een oudere man heeft 400 euro betaald nadat hij voor zijn seniorencomplex in de wijk Oog in Al beschuldigd werd van een ‘aanrijding’. Dit is gemeld door de politie via Instagram.

Deze nepaanrijdingen zijn een opkomend fenomeen in oplichtingspraktijken. Het recente geval betrof een oudere man in de wijk Oog in Al. Op 7 november wilde hij zijn auto parkeren bij het seniorencomplex waar hij verblijft, toen een verdachte naar hem toe kwam en beweerde dat er een aanrijding had plaatsgevonden. De man liet zich overtuigen en maakte geld over naar de verdachte. Er kwam geen politie ter plaatse. Het slachtoffer heeft woensdag pas aangifte gedaan omdat het even duurde voordat de camerabeelden, waarop te zien is dat de man werd opgelicht, veiliggesteld waren.

Niet het enige geval

Wijkagent Wendy van Hees geeft aan dat dit zeker niet het enige lopende geval is: “Bij een man bij mij uit de wijk is twee keer toegeslagen. De eerste keer heeft hij zich niet laten overrulen, maar de tweede keer pinde hij 100 euro. Ja, dat is makkelijk geld verdienen.”

Wat opvalt, is dat vooral ouderen het slachtoffer zijn van deze nieuwe oplichtingsmethode, iets wat Van Hees benadrukt. “Ja, het zijn vaak de 70-plussers. Zij kijken niet op onze Facebook- of Instagramaccounts. Ik doe daarom ook een oproep aan kinderen en kleinkinderen. Ga met je vader, moeder, opa of oma in gesprek. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!”

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button