Nieuws

OM eist 6x levenslang in hoger beroep liquidatieproces Eris

In Utrecht heeft het Openbaar Ministerie vandaag in hoger beroep de eis van zes keer levenslang uitgesproken in het omvangrijke liquidatieproces Eris. Dit dossier draait om een reeks moorden en moordpogingen met betrekking tot motorclub Caloh Wagoh. Onder andere Feno D. uit Nieuwegein en Greg R. uit Mijdrecht worden geconfronteerd met de dreiging van een levenslange gevangenisstraf.

Feno D. wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Jaïr Wessels in Breukelen. Daarnaast wordt hij beschuldigd van het uitlokken van zeker zeven andere moordpogingen. Ook wordt hij ervan verdacht een woning van een drugscrimineel in Doorn te hebben beschoten. Eerder heeft de rechtbank hem al veroordeeld tot levenslang, een straf waar het OM vandaag bij blijft.

Greg R., die door de motorclub als een soort erelid werd beschouwd en de bijnaam ‘Godfather’ had, kreeg eerder van de rechtbank een gevangenisstraf van zes jaar en negen maanden opgelegd. In hoger beroep eist het OM nu echter levenslang tegen hem, omdat hij naar verluidt betrokken was bij de moord op Wessels.

Hoofdverdachte Delano ‘Keylow’ R. wordt door het Openbaar Ministerie beschuldigd van het aannemen van moordopdrachten en het onderbrengen van leden van zijn misdaadbende. R. wordt gezien als de leider van Caloh Wagoh en zou als moordmakelaar talloze liquidaties hebben uitgevoerd, voornamelijk in opdracht van Ridouan Taghi uit Vianen.

In totaal staan er achttien verdachten terecht in deze zaak. Het Openbaar Ministerie eist tegen zes van hen levenslang, terwijl tegen de overige twaalf verdachten gevangenisstraffen variërend van zestien tot dertig jaar worden geëist. Eerder heeft de rechtbank vier keer een levenslange gevangenisstraf opgelegd.

De uitspraak van het hof wordt niet verwacht voor de herfst.

Gerelateerde artikelen

Back to top button