Nieuws

NS-directeur betrapt met sigaret op station Amersfoort

De tegeltjes op het stationsplein van Amersfoort Centraal dienen als een herinnering voor fervente rokers: dit plein is rookvrij. Ondanks deze maatregel blijkt de verleiding soms te sterk om snel even een sigaret op te steken, iets wat ook president-directeur van de NS Wouter Koolmees heeft aangetoond.

Sinds november vorig jaar is roken verboden op het plein, terwijl de perrons vanaf 1 januari van dit jaar rookvrij zijn verklaard. De gemeente Amersfoort houdt strikt toezicht en heeft vier schoonmaakteams ingezet die zijn uitgerust met zogenaamde peukenzuigers. “Helaas wordt er nog veel gerookt op de pleinen en ligt er veel peukenafval.” laat de gemeente weten in een pleidooi.

Het kan zijn dat Koolmees deze oproep niet heeft opgemerkt. Een fotograaf zag Koolmees zondagmiddag bij de ingang van het station met een sigaret in zijn hand. De directeur van NS reageerde snel op dit voorval. Koolmees reageerde snel: “Deze foto van mij helpt natuurlijk niet bij het rookvrij maken van het stationsplein in Amersfoort. Vreselijk stom van me, dat had ik daar niet mogen doen. Mijn excuses.”

Gedurende zijn carrière in de politiek heeft Koolmees al eens gesproken over zijn inspanningen om te stoppen met roken, maar nu zal hij opnieuw een poging ondernemen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button