Nieuws

Nieuwegeinse leider van drugsbende gearresteerd

De politie heeft een 37-jarige man uit Nieuwegein aangehouden, die naar verluidt een leidende rol speelde in de handel van harddrugs. Bij zijn arrestatie gisteren trof de politie eveneens drugs en explosieven aan. Eerder dit jaar waren al vier personen uit IJsselstein, die vermoedelijk onder zijn leiding stonden, gearresteerd.

De aanhouding was onderdeel van een serie invallen op zes locaties in Nieuwegein, IJsselstein en Amsterdam. In een van de woningen in Nieuwegein werd tevens een vuurwapen en zeer krachtig vuurwerk ontdekt. Het Explosieven Opruimingsdienst Team heeft het vuurwerk op een veilige locatie laten ontploffen. Ook werden audioapparatuur, luxe schoenen en andere waardevolle bezittingen in beslag genomen.

De mannen die vermoedelijk onder zijn leiding werkten, werden op 4 juli gearresteerd. Het betreft vier jonge inwoners van IJsselstein, tussen de 18 en 23 jaar oud. Drie van hen zitten nog in hechtenis, terwijl een van hen op vrije voeten is, maar nog wel als verdachte wordt beschouwd. De zaak wordt inhoudelijk behandeld op 28 februari.

De Nieuwegeiner wordt niet alleen verdacht van het leidinggeven aan de drugsbende uit IJsselstein, maar ook van wapenbezit en witwassen. De politie zet het onderzoek voort om zijn exacte rol te verduidelijken.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button