Nieuws

FC Utrecht koopt na 50 jaar Galgenwaard stadion

FC Utrecht wordt eigenaar van stadion Galgenwaard. De club heeft overeenstemming bereikt over de aankoop met de huidige eigenaar Jan Spelt, zoals FC Utrecht heeft aangekondigd op haar website.

Stadion Galgenwaard fungeert als de thuisbasis van de club sinds de oprichting van FC Utrecht in 1970. In de voorgaande jaren betaalde Utrecht jaarlijks meer dan een miljoen euro aan huur om gebruik te maken van het stadion. De exacte aankoopprijs voor het stadion is niet bekendgemaakt.

Het was reeds bekend dat grootaandeelhouder Frans van Seumeren al geruime tijd bezig was met het streven om het stadion te verwerven. Algemeen directeur Thijs van Es noemt het “een fantastische ontwikkeling”. Van Es: “Met de club zijn we altijd aan het bekijken waar we kunnen doorgroeien en de volgende stappen kunnen zetten. Stadion Galgenwaard in eigen beheer nemen is een belangrijke stap in deze strategie”.

“Ook nu we nog geen zwarte cijfers kunnen overleggen, is het belangrijk om de langetermijnvisie te blijven volgen om de club te laten groeien. Het is een investering in de toekomst”, voegt van Es toe.

Met de aankoop is ook de naam ‘Stadion Galgenwaard’ voor eeuwig vastgelegd.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button