Nieuws

Mogelijk illegale bomenkap bij sloop van Buurland in Utrecht

Er zijn vermoedelijk twaalf bomen onrechtmatig gekapt in de Staatsliedenbuurt in Utrecht. De bomen zijn verwijderd ter voorbereiding op de sloopactiviteiten, waaronder de sloop van de voormalige woongemeenschap Buurland. Er was echter geen vergunning verkregen voor het kappen van deze bomen.

Het plan omvat de sloop van 150 portiekflats in de Staatsliedenbuurt, waarbij naar schatting ongeveer 280 nieuwe woningen zullen worden gebouwd. Hoewel de sloopwerkzaamheden deze week zijn gestart, zijn er ook bomen gekapt waarvoor nog geen vergunning was verleend.

De gemeente Utrecht schrijf: “Nu lijkt het erop dat hij meerdere bomen heeft gerooid (naar waarschijnlijkheid 12), waarvoor nog geen vergunning is verleend terwijl hij ervan op de hoogte was dat er bomen in de tuinen waren, die vergunningsplichtig zijn.”

Woningcorporatie Woonin heeft daarop besloten de werkzaamheden te stoppen en de sloopaannemer de toegang tot het terrein ontzegd. Voordat verdere actie wordt ondernomen, zal Woonin een onderzoek uitvoeren om te achterhalen hoe deze fout heeft kunnen plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button