Nieuws

Milieuactivisten laten autobanden leeglopen in Leidsche Rijn


In Leidsche Rijn zijn meerdere grote auto’s getroffen doordat hun banden zijn leeggelopen. Activisten van de milieugroep Tyre Extinguishers beweren verantwoordelijk te zijn voor deze actie, omdat ze vinden dat deze auto’s te schadelijk zijn voor het milieu.

“We hebben een of meerdere van uw banden leeg laten lopen. Hoewel u hier wellicht boos over bent, moet u dit niet persoonlijk opvatten. Het gaat niet om u, maar om uw auto,” staat er te lezen in een brief die onder de ruitenwisser is achtergelaten. Tyre Extinguishers geeft in de brief toe verantwoordelijk te zijn voor het leeglopen van de banden.

De groep richt zich specifiek op SUV’s en 4×4’s. “We hebben dit gedaan omdat het rijden met uw zeer grote voertuig in stedelijke gebieden enorme negatieve gevolgen heeft voor anderen.” De groep beweert dat de grote uitstoot van koolstofdioxide door deze voertuigen schadelijk is voor het klimaat. “SUV’s en 4×4’s zijn een ramp voor het klimaat.”

De politie heeft aangegeven dat zij meerdere meldingen hebben ontvangen van leeggelopen autobanden in de buurt van de Tweede Westerparklaan in Leidsche Rijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button