Nieuws

Midden in de Nacht Explosie aan de Deur: “Ik heb Geen Vijanden”

Utrecht – De bewoners van een huis aan de Prins Hendrikweg in Vleuten zijn nog steeds geschokt na een explosie afgelopen nacht. Niemand raakte gewond, maar de woning heeft aanzienlijke schade opgelopen. “Ik ben in shock. Ik heb nog steeds niet geslapen,” vertelt een van de bewoners.

Het incident begon rond 02.50 uur met twee harde knallen. “Het is raar. Ik heb geen vijanden. We hebben geen problemen met niemand. We wonen hier al 25 jaar. Ik begrijp het niet,” zegt een bewoonster. De politie onderzoekt de explosies.

Onverwachte Explosie
Volgens de vrouw werd er eerst aangebeld. Ze maakte zich klaar om naar beneden te gaan, maar voordat ze de deur kon bereiken, klonk een harde knal. “Alles bewoog. Het raam trilde. En toen kwam er nog een harde knal,” vertelt ze. Ondanks dat ze nog half in slaap was, handelde de vrouw direct toen ze vlammen bij de voordeur zag. “Ik heb een pan gevuld met water en ben heen en weer gaan rennen.”

Twee Verschillende Explosies
Pas na het blussen belde ze de alarmcentrale. De vrouw vermoedt dat er een verband is met een explosie in Kanaleneiland, die ongeveer op hetzelfde tijdstip plaatsvond. Ze denkt dat haar woning mogelijk per ongeluk het doelwit was: “Hebben ze mijn adres verward met dat van iemand anders?”

De politie gaat echter niet uit van een verband en onderzoekt beide explosies afzonderlijk. “Bij het onderzoek hebben we echt de hulp van getuigen nodig. We hopen dat mensen iets hebben gezien of gehoord,” meldt een woordvoerder van Politie Midden-Nederland.

In elk geval zijn er op de Prins Hendrikweg verschillende camerabeelden van de jonge man die de explosie heeft veroorzaakt. Net als bij de portiekflat in Kanaleneiland is er aanzienlijke schade aan de woning. Een ruit is gebarsten, er zijn duidelijke sporen van de explosie op de muur en het tuinmeubilair voor de woning is deels weggesmolten.

De bewoonster vindt het niet alleen vreemd dat zoiets bij haar gebeurt, maar ook dat het ├╝berhaupt in deze rustige buurt voorkomt. “Het is hier altijd rustig. Er gebeurt niet zo veel.” Ze hoopt dat de politie snel de dader kan vinden: “Ik ben in shock. Ik heb nog steeds niet geslapen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button