Nieuws

Man (37) wil vrij na andere slachtofferomschrijving.

De verdachte van de steekpartij in de Utrechtse Rivierenwijk afgelopen september, Tarik el M. (37), blijft in hechtenis ondanks zijn verzoek om vrijgelaten te worden. Hij beweert dat de afwijkende beschrijvingen van zijn uiterlijk door de drie slachtoffers reden zijn voor zijn vrijlating.

Gedurende acht dagen doorzochten politieagenten naar de ‘seriesteker’, die tussen eind september en begin oktober binnen vier dagen driemaal toesloeg. Op 28 en 30 september werden twee nietsvermoedende 23-jarige vrouwen op de Balijelaan aangevallen terwijl ze op de fiets waren. De derde keer vond de vermoedelijke dader, Tarik el M., enkele meters verderop plaats.

Ditmaal werd een 20-jarige vrouw, die achterop de fiets zat bij een vriendin, neergestoken. Alleen bij de tweede vrouw slaagde de man, die informeel bekend werd als ‘de Balijelaansteker’, erin haar tas te stelen. Alle drie de vrouwen liepen verwondingen op, naar verluidt gebruikte El M. scharen om zijn slachtoffers te verwonden.

Het lijkt erop dat hij kort voor de aanvallen een schaar heeft geleend bij een snackbar in de buurt. De politie kwam El M. op het spoor nadat een bewoner van de Rivierenwijk het signalement van de seriesteker koppelde aan een man die vaak een huis aan de Scheldestraat bezocht. In dat huis was er frequent bezoek van mannen.

Dit leidde tot zijn arrestatie. Na zijn aanhouding keerde de rust terug in de Rivierenwijk, waar veel jonge vrouwen voor zijn arrestatie niet alleen durfden te fietsen.

El M. heeft een geschiedenis als fietsendief, inbreker en het stelen van spullen uit winkels. Zijn advocaat vroeg tijdens de eerste zitting om zijn vrijlating, omdat de beschrijvingen die de slachtoffers van zijn uiterlijk gaven niet overeenkwamen. De rechtbank oordeelde echter dat dit niet opwoog tegen het andere bewijs, waaronder DNA-sporen op een jas van een van de slachtoffers en de vondst van een tas van een van de vrouwen in zijn huis. El M. was afwezig in de rechtbank en staat op de wachtlijst om te worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De volgende zitting is gepland op 3 april.

Gerelateerde artikelen

Back to top button