Nieuws

Herbenoeming Utrecht Science Park.

UtrechtNu! is van mening dat de universiteitswijk van Utrecht weer de naam De Uithof moet dragen. De partij stelt dat bij de eerdere naamswijziging te weinig rekening is gehouden met historische en culturele waarden, en dat destijds een groot deel van de De Uithofbewoners en andere Utrechters tegen de verandering was.

De reactie van UtrechtNu! komt naar aanleiding van publicaties van RTV Utrecht, die onderzoek heeft gedaan naar de heersende situatie op De Uithof. Het onderzoek omvatte een reconstructie van de naamswijziging van De Uithof naar Utrecht Science Park. De motie van UtrechtNu! zal op donderdag worden behandeld.

In 2010 besloten de betrokken partijen op De Uithof om de naam te veranderen in Utrecht Science Park (USP). Toen Rijkswaterstaat weigerde mee te werken aan het aanpassen van de wegbewijzering, stapten de partijen alsnog naar de gemeenteraad. Na een doeltreffende lobby stemde de meerderheid van de raad in 2018 in met de naamswijziging.

UtrechtNu! roept het college op om onderzoek te doen naar de kosten en de haalbaarheid van het terugdraaien van de naamswijziging. Daarna wordt verzocht met een voorstel naar de gemeenteraad te komen. De uitkomst van de stemmingen in de raad op donderdag zal bepalen of de motie van UtrechtNu! wordt aangenomen.

Foto: harry_nl

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button