Nieuws

Koffiehuis in Transwijk ten onrechte gesloten

De gemeente Utrecht heeft ten onrechte besloten om een koffiehuis in Transwijk te sluiten, zo heeft de Raad van State geoordeeld. Dit is de tweede keer dat de gemeente in deze langlopende juridische kwestie ongelijk krijgt van de rechter.

De zaak draait om het koffiehuis Transwijk. In 2019 trok de toenmalige burgemeester Jan van Zanen de vergunning van het koffiehuis in vanwege vermeend illegaal gokken, met name een bingo-spel. De eigenaar was het niet eens met deze beslissing en betoogde dat tijdens de ramadan inderdaad een bingo-spel werd georganiseerd, maar dat het ging om kleine prijzen. Samen met de bekende Utrechtse jurist Kees van Oosten bracht de eigenaar de zaak voor de rechter.

In 2021 oordeelde de Raad van State al dat het besluit van de gemeente om de vergunning van de horecazaak in te trekken, onvoldoende gemotiveerd was. Na deze uitspraak moest de gemeente opnieuw naar de zaak kijken, maar dit leidde opnieuw tot het besluit om de vergunning in te trekken.

De eigenaar en Van Oosten gingen opnieuw in beroep tegen dit nieuwe besluit. Nu heeft de Raad van State opnieuw geoordeeld dat de gemeente haar motivering niet adequaat heeft onderbouwd. Er werd weliswaar bingo gespeeld in het koffiehuis, maar de gemeente heeft niet kunnen aantonen dat er sprake was van grote bedragen. Bovendien zou de bingo geen gevaar opleveren voor de openbare orde, geen veiligheidsproblemen veroorzaken en geen overlast voor de omgeving van het koffiehuis veroorzaken.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button