Nieuws

Khalid Kasem onderhield direct contact met Ridouan Taghi.

Nieuwegein – Er zijn geluidsopnames opgedoken waaruit blijkt dat presentator en voormalig advocaat Khalid Kasem contact had met Ridouan Taghi, vermoedelijk toen Taghi nog voortvluchtig was. Het AD meldt dit op basis van geluidsopnames die zijn gemaakt door wijlen Peter R. de Vries. Deze opnames onthullen ook dat Kasem verschillende prominenten in de organisatie kent vanuit zijn jeugd in Nieuwegein.

Het AD heeft vanavond het artikel gepubliceerd dat eerder door de rechter werd verboden. Royce de Vries, de zoon van Peter R. de Vries, spande een kort geding aan om publicatie te voorkomen.

Uit de opnames blijkt dat Khalid Kasem tijdens zijn periode als strafrechtadvocaat rechtstreeks contact heeft gehad met Ridouan Taghi. Dit zou zijn gebeurd toen Taghi hoogstwaarschijnlijk nog voortvluchtig was. Ook beweert Kasem dat hij en een familielid herhaaldelijk zijn benaderd door mensen uit Taghi’s kring om informatie over het onderzoek naar de criminele organisatie door te spelen, wat hij naar verluidt altijd heeft geweigerd. Hij bood echter aan om een keer met Inez Weski over de zaak te praten.

Het was reeds bekend dat Kasem Taghi kende uit zijn jeugd in Nieuwegein. Uit de gesprekken blijkt ook dat hij andere sleutelfiguren kende, zoals Shurandy S., de moordenaar van de broer van kroongetuige Nabil B. Kasem beschreef S. als een jeugdvriend.

Verder zou Kasem volgens de opnames aan Peter R. de Vries en zijn zoon Royce hebben verteld dat hij maffiabaas Raffaele Imperiale als advocaat heeft bijgestaan in een privékwestie. Imperiale zou een belangrijke zakenpartner van Taghi zijn, aldus het AD.

Eerder werd publicatie van het verhaal door de rechtbank verboden. Het AD ging tegen deze beslissing in beroep, en het hof oordeelde vorige week dat publicatie toch was toegestaan, mits bepaalde informatie niet naar specifieke personen herleidbaar was. Het AD meldt nu dat slechts één persoon niet herkenbaar mocht worden beschreven.

Volgens de zoon van Peter R. de Vries zou publicatie zijn veiligheid in gevaar brengen, en later voegde de Orde van Advocaten zich bij het geding.

In hoger beroep werd duidelijk dat het artikel over BNNVARA-presentator Khalid Kasem zou gaan. Kasem runde eerder samen met vader en zoon De Vries een advocatenkantoor.

Gerelateerde artikelen

Back to top button