Nieuws

Kat schoppen veroorzaakt steekincident.

Zegveld – Het Openbaar Ministerie eist een gevangenisstraf van een jaar, waarvan vier maanden voorwaardelijk, tegen een 40-jarige man uit Zegveld. Hij wordt ervan beschuldigd vorig jaar een Woerdenaar, met wie hij een conflict had, te hebben gestoken met een mes. Het slachtoffer liep hierbij ernstige verwondingen op aan zijn hand en gezicht. Volgens de verdachte, S., was de aanleiding voor het conflict dat het slachtoffer naar zijn kat schopte en er werd ook met een grote bijl gezwaaid.

In de rechtbank van Utrecht gaven zowel de verdachte als het slachtoffer gisteren een totaal verschillende versie van de gebeurtenissen. Volgens S. heeft hij uit zelfverdediging gestoken toen hij in zijn achtertuin werd aangevallen door het slachtoffer en diens broer. Zijn advocaat heeft gepleit voor vrijspraak.

Het conflict ontstond toen de Woerdenaar samen met zijn broer en een vriend het huis van zijn vader aan het leegruimen was op vrijdag 19 mei. Ook de zoon van de Woerdenaar was aanwezig. De verdachte, die verderop in dezelfde straat woont, fietste langs en begon de zoon van de Woerdenaar uit te schelden omdat hij naar zijn kat zou hebben getrapt.

Toen de vader en broer van de jongen erbij kwamen, fietste de Zegvelder de brandgang achter zijn huis in. Maar er werden nog steeds verwensingen over en weer geuit. De Woerdenaar ging erachteraan om verhaal te halen, gevolgd door zijn broer die een bijl bij zich had omdat hij de Zegvelder niet vertrouwde.

Bij de poort naar de achtertuin van S. zou een worsteling zijn ontstaan waarbij de Woerdenaar meerdere keren werd gestoken. Volgens het slachtoffer werd hij zonder waarschuwing aangevallen en zeven keer gestoken met een plamuurmes. Zijn broer zou vervolgens met de bijl een aantal ramen van de woning van S. hebben ingeslagen.

S. beweert echter dat het slachtoffer en zijn broer zijn tuin waren binnengedrongen en hij uit zelfverdediging handelde. Hij werd naar buiten getrokken nadat de broer met de bijl tegen de ramen had geslagen. Om zichzelf te verdedigen pakte hij een keukenmes en een plamuurmes van zijn aanrecht. Hij beweert klappen te hebben gekregen van het slachtoffer en vreesde voor zijn leven toen de broer met de bijl zwaaide.

Volgens het Openbaar Ministerie zit het verhaal van de verdachte vol tegenstrijdigheden. Zo beweert hij mishandeld te zijn door het slachtoffer maar had hij geen zichtbare verwondingen. Daarentegen vindt het OM het verhaal van het slachtoffer geloofwaardiger, ondersteund door meerdere getuigen, waaronder een buurtbewoner die niet bij het conflict betrokken was.

Er lag een groot mes in de keuken van de verdachte met bloed van het slachtoffer erop. Het OM vermoedt dat dit mes ook gebruikt is, maar uit de oppervlakkige snijwonden van het slachtoffer blijkt dat een ander mes, namelijk een plamuurmes dat in de gootsteen lag, moet zijn gebruikt.

Gezien het verleden van S. met geweldsdelicten, eist het OM dat hij zich laat behandelen onder toezicht en zich laat controleren op drugsgebruik. Ook moet hij een schadevergoeding aan het slachtoffer betalen. De rechtbank zal over twee weken uitspraak doen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button