Nieuws

Brandweer Utrecht: 10+ auto’s vernield

Een reeks autobranden heeft de Utrechtse brandweer een drukke nacht bezorgd. Ze werden zes keer opgeroepen om brandende voertuigen te blussen. Op de Ibisdreef in Utrecht was de situatie bijzonder ernstig met vier auto’s die in vlammen opgingen.

In totaal waren er zes autobranden in de stad. De eerste brak uit net na half elf zaterdagavond aan de Ina Boudier-Bakkerlaan. De precieze oorzaak is onbekend. Een paar uur later, rond 02.00 uur, ontstond er brand in een geparkeerde auto aan de Patagoniƫdreef in Overvecht.

De brandweer had deze brand snel onder controle; alleen de voorkant van de auto brandde af en het voertuig werd afgevoerd.

Binnen een halfuur na deze brand, binnen een tijdsbestek van tien minuten, kwamen er meldingen binnen van vier autobranden in verschillende delen van de stad. EĆ©n auto brandde aan de Saturnusstraat, een andere aan de Van Eysingalaan. Ook daar was het een geparkeerde auto die afbrandde, maar een overslag naar andere auto’s kon worden vermeden.

Tegelijkertijd ontstond er brand in twee auto’s aan de Eemstraat. De brand zou zijn begonnen bij een BMW en sloeg over naar een schildersbusje. Vanwege brandbare verf in het busje ontruimde de politie omliggende woningen.

Beide voertuigen brandden volledig uit en de nabijgelegen woningen liepen aanzienlijke schade op door de hitte, met gesmolten kozijnen en gebarsten ruiten als gevolg.

Rond half vijf was het weer raak aan de Ibisdreef, waar vier naast elkaar geparkeerde auto’s verwoest werden. Twee auto’s brandden volledig uit, terwijl de andere twee zodanig beschadigd raakten dat ze als total loss werden beschouwd.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button