Nieuws

Ingrijpende spoorwerkzaamheden deze zomer: Utrecht Centraal na Amersfoort aan de beurt

Utrecht – Deze zomer gaat ProRail aan de slag bij Utrecht Centraal. Van vrijdag 30 augustus tot maandag 9 september vinden er ingrijpende werkzaamheden plaats.

Hoewel de precieze gevolgen voor het treinverkeer nog niet duidelijk zijn, dienen reizigers rekening te houden met minder treinen en met vervangend busvervoer.

Eerder in de zomer staan er ook al ingrijpende werkzaamheden gepland bij Amersfoort, waar het station zelfs drie weken lang volledig dicht gaat.

De aanpassingen op Utrecht Centraal zijn noodzakelijk vanwege de voortdurende groei van het aantal reizigers, om de perrons veilig en praktisch te houden.

Perron 3 langs spoor 5 vormt op dit moment een knelpunt vanwege de smalle doorgangen op sommige plekken. Dit spoor speelt een cruciale rol in de verbinding tussen Arnhem/Nijmegen en Amsterdam/Schiphol.

Bouwmanager Erwin de Boer verklaart: “Spoor 5 moet worden verlegd, wat een verkorting van spoor 4 aan de zuidzijde tot gevolg heeft. Tegelijkertijd wordt perron 2 langs de sporen 3 en 4 aan de noordzijde uitgebreid, waardoor de functionaliteit van spoor 4 behouden blijft en spoor 3 meer ruimte krijgt voor reizigers.”

ProRail benadrukt zich bewust te zijn van de impact van de werkzaamheden en zet zich in om de hinder voor omwonenden en reizigers zoveel mogelijk te beperken. Gedetailleerde informatie over de exacte planning en maatregelen ter vermindering van de overlast worden ruim voor de start van de werkzaamheden gecommuniceerd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button