Nieuws

Inbreker bij senioren in Leusden op heterdaad betrapt

Leusden – Een 37-jarige man is in Leusden tijdens een inbraakpoging op heterdaad betrapt en gearresteerd. In de nacht van zaterdag op zondag drong hij het huis van een ouder echtpaar binnen. Het echtpaar, gewekt door het geluid, waarschuwde onmiddellijk de politie. De agenten troffen de inbreker aan in de woning en arresteerden hem.

Dit incident volgde op een eerdere gebeurtenis bij hetzelfde huis aan de Hessenweg, waar zaterdag een steen door het raam werd gegooid. De glasscherven lagen nog op de grond toen de inbreker het huis betrad. Rond 03:30 uur werd de 66-jarige bewoonster wakker van het geluid van voetstappen op het glas en alarmeerde haar 70-jarige echtgenoot. Hierna belden ze de politie.

De politie reageerde snel op de melding met meerdere eenheden. De inbreker werd nog in het huis aangetroffen en gearresteerd op verdenking van inbraak.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze inbraak en meerdere andere inbraken die dezelfde avond in dezelfde straat plaatsvonden, alsmede de steen die eerder op de dag door de ruit werd gegooid. Het betrokken oudere echtpaar wordt opgevangen en ontvangt nazorg van de wijkagent.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button